Annie Lööf tar klivet in i kyrkan i kvällens partiledarutfrågning

Ikväll är det dags för Centerpartiets ledare att frågas ut av tidningen Dagen och Uppsalas pingstförsamling.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Valtemperaturen stiger, och mitt i hetluften befinner sig Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Ikväll kommer hon till pingstkyrkan i Uppsala för att få svara på frågor om partiets värdegrund och även om sina egna personliga uppfattningar.

Hon har tidigare berättat om sin uppväxt och kyrkornas viktiga roll i hennes barndoms Värnamo, där hon bland annat varit med och sjungit gospel. Har det någon betydelse i dag?

Parti i medvind

Och när det gäller religion så har partiet en färsk skandal i minnet, då två centerpartistiska nämndemän anklagades för att avgöra ett tingsrättsfall med stöd av muslimska sharialagar. Det blev en akut krishantering som verkar ha gått bra. Någon märkbar nedgång i opinionen märktes inte, utan Annie Lööf kan fortfarande stoltsera med att hon leder ett parti i medvind.

Sjätte utfrågningen

Dagens chefredaktör Felicia Ferreira och pingstpastor Dan Salomonsson kommer att stå för utfrågningen som börjar ikväll 19.00 i Uppsala pingstkyrka. För den som inte kan ta sig till kyrkan finns möjlighet att se på utfrågningen live på dagen.se

Annie Lööf är den sjätte partiledaren som frågas ut i tidningen Dagen och Uppsala pingst gemensamma arrangemang. Senare i veckan kommer även Jonas Sjöstedt (V) och Ebba Busch Thor (KD) att frågas ut.

 

Lilla Erstagården