Är Anden starkare på nätterna?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Om jag ska börja med att svara på min egen retoriska fråga i rubriken: Nej, det har jag svårt att tro. Ändå finns det på en sommarkonferens något nästan magiskt över den stund då kvällen övergår i natt.

Här på Nyhem bjuds deltagarna på ett gediget Kvällsmöte klockan 18.30, åtföljt av en kortare paus. För bara en dryg timme senare, klockan 22, är det dags för Nattmöte. Sandra Bjørnø, huvudtalare på söndagens möten, berättade att hon aldrig hade varit med om ett liknande upplägg.

Mitt tonåriga jag kom med större förväntan till Nattmötena än någon annan samling. För trots att Gud alltid är densamme så fanns det något i den fuktiga nattluften som gjorde det lättare att visa intimitet, både i min relation till Gud och till mina nyfunna vänner på konferensen. Som att vissa spärrar släppte efter ett visst klockslag.

Vad som sker hos dagens ungdomar på kristna konferenser när nattens halvdunkel sänkt sig över området har jag dålig koll på. Då har jag nämligen redan somnat.

Läs fler artiklar om Nyhemsveckan

Alla tidigare artiklar
Sambo och giftermål
Sex har en själslig dimension som inte försvann bara för att kyrkans sexualmoral kastades överbord av 1960-talets rebeller. 
Foto: mari lezhava
Foto: mari lezhava
Explosionen i Beirut
Alia Abboud.
Foto: Skärmdump
Foto: Skärmdump