Basem Mekhail får Torp att bli arabiskt

Antalet arabisk- och persisktalande personer inom Evangeliska frikyrkan ökar.
– Jag ser det inte bara i Stockholm utan även på andra platser, säger Basem Mekhail som tolkar till arabiska på Torpkonferensen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Basem Mekhail som ursprungligen är från Egypten kom till Sverige 2012. Han är medlem i Rinkeby internationella församling i nordvästra Stockholm och anlitas regelbundet för tolkuppdrag.

Fjärde besöket

Det här blir hans fjärde besök på Torpkonferensen.

Men det är första gången som han tolkar kvällsmöten och bibelstudium under konferensen.

Hur många kommer du att tolka för under veckan?

– Jag vet inte. Jag har frågat, men det verkar inte vara någon som vet exakt hur många som kommer. Däremot vet jag att det har skickats ut information från EFK till församlingar om att det kommer att erbjudas tolkning under konferensen.

Fler språk

Nytt för i år är att tolkning sker till arabiska och persiska/dari. Dessutom hålls även några samlingar på nyss nämnda språk och på konferensområdet finns även böcker, bibeldelar, musik och filmer på arabiska och persiska/dari samt ytterligare en mängd olika språk.

Basem Mekhail berättar att antalet arabisktalande ökar i Rinkeby internationella församling. Men han konstaterar samtidigt att utvecklingen inte är unik för Stockholm.

– Jag besökte nyligen ett litet samhälle utanför Örebro och samma saker sker där.

Läs mer: Teologistudent talade om tro och övergrepp på Torp

 

Saknar husvagn

Däremot räknar han inte att det blir särskilt många arabisktalande från hemförsamlingen i Stockholm som kommer till Torpkonferensen för att lyssna på honom när han tolkar.

– Det blir nog bara några stycken. Men det är ju en bit att åka från Stockholm och för att bo på Torpområdet behöver man husvagn vilken de flesta invandrarna inte har. Däremot tror jag att det kommer fler arabisktalande som bor i Örebrotrakten.

Lilla Erstagården