Bengt Johansson får bibelpris

Sångförfattaren och musikern Bengt Johansson tilldelas Svenska bibelsällskapets "Bibelpris 2017". Han får priset för sitt skapande av lovsång "djupt rotad i de bibliska texterna – inte minst i Psaltaren", heter det i motiveringen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Svenska bibelsällskapet påpekar att Bengt Johansson under ett kvarts sekel har varit en av de ledande företrädarna i att skapa svensk lovsång. I motiveringen skriver Bibelsällskapet: "Med sin musikaliska kvalitet och bredd har han kommit att uppskattas över generationsgränserna och hans sånger och psalmer sjungs i dag i de flesta kristna sammanhang."

– Jag är väldigt glad och känner en djup tacksamhet. Bibeln har alltid varit viktig för mig, under min uppväxt och sedan som min kompass i livets alla skiften, kommenterar Bengt Johansson i ett pressmeddelande.

Delas ut i Uppsala

Bibelpriset utdelas vid ett kulturevenemang i Korskyrkan i Uppsala den 18 januari, då Bengt Johansson kommer att sjunga och berätta om sitt förhållande till Bibeln. Priset består bland annat av ett orginalkonstverk med anknytning till en bibeltext och en veckas vistelse på Sigtunastiftelsen för skapande verksamhet med anknytning till Bibeln.

Bibelpriset instiftades 2004 och har tidigare utdelats till bland andra Kerstin Ekman, Ylva Eggehorn, Åsa Larsson, Niklas Rådström och Tomas Sjödin.