Bert Karlsson och Elisabeth Sandlund drabbade samman i SVT-debatt

Upprörda känslor uppstod när Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund och entreprenören Bert Karlsson diskuterade läget för Kristdemokraterna i en tv-debatt under Almedalsveckan. Språkbruk och migrationspolitik var två frågor som fick det att hetta till.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under Kristdemokraternas förvalsturné har företagaren Bert Karlsson haft rollen som frågeställare, vilket Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund har kritiserat.

När de möttes under fredagens tv-debatt i SVT Opinion framhöll Sandlund att Bert Karlsson inte var rätt person att kalla in för att få partiets siffror att lyfta.

– Jag tror att kärnväljarna känner att han inte är rätt person i det sammanhang. Bert Karlsson har ett språkbruk som stöter bort människor.

Läs också: Elisabeth Sandlund: Bert Karlssons språk tilltalar knappast KD:s kärnväljare
 

Sandlunds kommentar gjorde Bert Karlsson märkbart upprörd.

– Om du ska nå vanligt folk måste du vara lite vanligare än du är. När jag kom in i bilden var man på 2,5 procent. Nu är man i alla fall uppe på 3,5 procent, kontrade han.

Tappat många kärnväljare

Elisabeth Sandlund framhöll också att Kristdemokraterna tappat många av sina kärnväljare, mycket på grund av den migrationspolitik som partiet förordar.

– Många kristdemokrater som känt starkt för sitt parti är så väldigt engagerade att ge människor som har kommit hit till Sverige en framtid. Många skulle vilja ha en betydligt generösare asylpolitik, sa hon.

Bert Karlsson höll inte med.

– Du borde analysera dig själv bakåt och se varför det har gått så dåligt. Det är för att ni inte har bytt strategi, sa han.

– Säg inte ni, jag jobbar på en tidning... förtydligade Elisabeth Sandlund och avbröts av Bert Karlsson som sa att "han blev förbannad."

Se hela debatten i SVT här.
 

Lite senare lade Bert Karlsson till:

– Fortsätter hon att prata kommer de inte ha någon procent kvar, det kan jag säga, sa han och åsyftade Elisabeth Sandlund som fick förklara att hon är journalist och inte politiker.

Läs mer: Elisabeth Sandlund: KD har fastnat i fel hjulspår