Nyheter

Bibelskoleeleven Hanna Wänerskog försvunnen på Hawaii

20-åriga Hanna Wänerskog lämnade Sverige den 13 januari för att gå på bibelskola hos Surfing The Nations på Hawaii. Sedan i fredags kväll är hon försvunnen efter att ha sugits ut av starka strömmar i havet.

Hanna Wänerskog pappa Marcus Wänerskog skriver på Facebook att hela världen har rasat och att allt är ett enda kaos.

"Mardrömsdagen som man aldrig trodde skulle komma, mardrömsdagen som man inte önskar någon, lever vi i just nu."

Eftersöks av marinen

Han beskriver vidare att dottern har svepts med av en jättevåg vid strandkanten och att sökinsatser pågår för fullt med bland annat marinen, vattenskotrar, herkulesplan, helikoptrar och dykare.

Hanna Wänerskog påbörjade den tre månader långa bibelskolan den 15 januari.

Tre elever sögs med i jättevåg

Enligt pappan Marcus Wänerskog befann hon sig, tillsammans med cirka 25 andra studenter, på stranden efter skoltid i fredags kväll.

Hanna och två vänner gick längs strandkanten och Marcus Wänerskog skriver på Facebook att det kom en jättevåg som svepte med sig dem ut. "Två av dem hade tur och kastades av en annan våg inåt igen, men Hanna sögs ut."

– Hon var fullt påklädd och stod och tittade ut över havet enligt vittnen. Strax efter det sveptes hon iväg, säger Jason Bryant vid den amerikanska kustbevakningen enligt TT till den lokala tv-kanalen Kitv4.

Läs också Surfing the Nations: Något liknanade har aldrig hänt i vår 23-åriga historia

"En hemsk mardröm"

Marcus Wänerskog berättar vidare att larmsamtalet inkom fredag 19:35 lokal tid (06:35 lördag morgon svensk tid) och att familjen fick samtal från skolan strax före klockan 07:00.

"Ett samtal som inte går att ta in, ett samtal där man bara tror man befinner sig i en hemsk mardröm."

"Vi ber om ett mirakel" 

Han skriver vidare att familjen har tät kontakt med räddningsledare på plats och att skolan på Hawaii och dess elever har varit "helt otroliga i sitt bemötande och i all hjälp samt information de bistått med".

Dessutom har familjen fått stöd i Sverige. Enligt Expressen höll till exempel församlingen som de tillhör sina lokaler öppna under hela lördagen för dem som ville visa sitt stöd, tända ett ljus och be för Hanna.

"Hoppet är det sista som lämnar en och vi ber, hoppas, önskar av hela våra hjärtan att ett mirakel ska ske", skriver Marcus Wänerskog på Facebook.

Läs också Sökningarna efter Hanna Wänerskog avslutas - Pappan:Sorgen är outgrundlig

Fler artiklar för dig