Billy Grahams pastor: Jag önskar att alla kunde höra honom be

Don Wilton, Billy Grahams pastor de senaste tio åren, minns Billy Graham som en man med passion för bön.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

"Dr. Billy Graham är en man efter Guds eget hjärta. Äktheten i hans älskvärda ödmjukhet matchas endast av hans genuina personlig tro och tillit till Herren Jesus Kristus." Så inleds den artikel om Billy Graham som Don Wilton skrev sommaren 2013.

Efter beskedet om Billy Grahams död har artikeln återpublicerats på baptistcourier.com och Dagen har fått tillåtelse att återge delar av texten.

"Alla blir helt tagna av den här människans hjärta"

"Jag inser att det kan vara svårt för en del att förstå, men Billy Graham får mig alltid att känna att jag är den viktiga personen. Och detta sker inte nödvändigtvis på grund av ''vad'' han säger, utan snarare på grund av ''vem'' han är – i sin ande."

"Samma ande av ödmjukhet överförs till alla som besöker honom – och jag blir fortfarande förundrad över de människor som ber att få träffa honom. Många är väldigt kända personer, en del är sådana som du och jag bara läser om, men de ringer ändå och kommer. Och alla blir helt tagna av den här människans hjärta av tjänande ödmjukhet efter Guds eget hjärta."

Predikade för Winston Churchill

I artikeln återger Don Wilton ett tillfälle då Billy Graham berättade om ett möte med Winston Churchill på 10 Downing Street i London.

"Premiärministern ville veta hemligheten till varför Billy kunde dra så stora folkmassor överallt dit han reste i Storbritannien. Sir Winston ville ha samma dragningskraft – kan du tänka dig? Och självklart delade Billy evangeliets kraft med honom."

"Utgjuter sitt hjärta för vår nation"

Don Wilton är också tydlig med att Billy Graham har dragit honom närmare Guds hjärta.

"Han älskar verkligen att analysera mina predikningar – vilket gör mig nervös! Och, när han lägger sina dyrbara händer på mig och ber för mig, känns det som om jag ska krypa ner för berget för att gå tillbaka till folket, precis som Moses. Det är som om Gud precis har delat ett personligt ord med mig på Mount Sinai, och jag kan bara be att mitt ansikte ska återspegla samma glans bland de människor som jag älskar och tjänar."

Och Don Wilton beskriver att Billy Graham har en passion för bön. "Jag önskar att alla kunde höra honom be. Han ber för individer och utgjuter sitt hjärta för vår nation."

Lilla Erstagården