Blodgivarkampanj räddade många liv

Medlemmar i amerikanska megakyrkan Gateway i Southlake,Texas har gett så mycket blod att flera tusen människoliv kan räddas. Blodgivarkampanjen drogs igång efter att pastor Robert Morris var nära att dö av inre blödningar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter att pastor Robert Morris i april plötsligt svimmat upptäckte ambulanssjukvårdare att han hade svåra inre blödningar. Han flögs i helikopter till sjukhus, där läkare konstaterade att han förlorat hälften av sitt blod, och tillståndet var livshotande. Flera blodkärl hade brustit och det krävdes fyra operationer under sju dagar innan blödningarna var helt stoppade, rapporterar CBN.

Uppmanade medlemmarna

Under den tid som pastor Morris återhämtade sig tänkte han mycket på vikten av att ge blod, och sedan han återvände till predikstolen 2 juni har han uppmanat medlemmarna att ge blod, och betonat att "någon som gav blod räddade mitt liv", skriver Christian Post.

Stort gensvar

Församlingen Gateway har omkring 40 000 medlemmar och är den största församlingen i Dallas-Fort Worth-området. Och många hörsammade uppropet om att ge blod. Robert Morris berättar på twitter att över 1 500 personer gensvarat och gett blod under en sexveckorsperiod. Kliniken Carter Bloodcare säger att man fått tillräckligt med blod för att rädda flera tusen liv.

– Vi har kunnat hjälpa en del andra blodkliniker vid en tid när vi brukar få be andra om hjälp, säger Linda Goelzer, kommunikationsansvarig vid Carter Bloodcare, till Christian Post.

Stolt pastor

I lördags summerade pastor Morris blodgivarkampanjen på Twitter, och skrev att 1 583 personer gett blod, och 4 749 liv räddats. "Jag är så stolt över er och överväldigad av er generositet", skrev pastorn.