Nyheter

Böneteam från Tanzania till Sverige

En grupp från pingströrelsen FPCT i Tanzania kommer till Sverige i augusti. De ska undervisa om bön och be för Sverige. – Ni är våra fäder, säger bönegeneralen Jackson Sangiza.

1 av 2

Jackson Sangiza är ledare för resan och kommer tillsammans med David Batenzi, ärkebiskop för pingstsamfundet, att undervisa vid ett ledarseminarium på Ralingsåsgården utanför Aneby.

Temat för seminariet, som hålls den 12-14 augusti, är "Hur din församling kan förvandlas genom bön".

Bön och andlig krigföring

Batenzi och Sangiza kommer att undervisa om bön och andlig krigföring, ett område som är mycket levande i tanzaniernas verklighet, och som de menar är en nyckel också för Sverige.

– I våras bad och fastade hela samfundet under 40 dagar, berättar David Batenzi. Han menar att de pastorer och församlingar som satsar mest på bön ser störst tillväxt.

Pingströrelsen FPCT i Tanzania är ett resultat av svensk mission under många år. Samfundet har haft en stark utveckling de senaste åren och är en växande rörelse.

Med på nationell konferens

Teamet från Tanzania stannar kvar i Sverige och är med på den nationella bönekonferens som hålls på Ralingsåsgården 15-18 augusti.

Årets tema är ”Guds eld över Sverige” och fokus är på det andliga tillståndet i Sverige och speciellt på väckelse.

Förra året var konferensen mycket välbesökt med cirka 1 500 besökare och man hoppas på minst lika många i år.

– Vi ser ett ökande behov av bön för Sverige, säger Anders Gerdmar, värd för konferensen, i ett pressmeddelande.

Efter konferensen delar bedjarna från Tanzania upp sig i team och åker i alla väderstreck ut i församlingar som bjudit in dem för att medverka i böneveckor.

– Det finns för många vita fläckar på den svenska väckelsekartan och vi tror bön kan ändra på det, säger Anders Gerdmar.

Fler artiklar för dig