Nyheter

Brasiliens president talade kristen moral på strandgudstjänst i Rio

Brasiliens president Jair Bolsonaro talade i helgen vid ett stort evangeliskt möte, med tiotusentals samlade på stranden i Rio de Janeiro. Ett huvudbudskap var att moralen i landet ska upprättas med hans regering.

1 av 2

Det var den nypentakostala och karismatiska pingströrelsen "International Grace of God", under ledning av tv-evangelisten Romildo Ribeiro Soares, som firade sitt 40-årsjubilum i Rio de Janeiro på lördagen.

Sedan bildandet 1980 har kyrkan växt till över 2 000 församlingar i landet 2015 – och är numera en av Brasiliens största nypentekostala pingströrelser.

Ledaren Soares lanserade i ett tidigt skede den amerikanske trosrörelseförkunnaren Kenneth Haigins skrifter.

Inför stora karnevalen

Nästa veckoslut är det dags för Rio de Janieiros stora årliga karneval. Det stora massmötet på stranden i staden ägde rum mitt i förberedelserna inför karnevalen.

Den konservativa politikern och högernationalisten Jair Bolsonaro talade till de den stora skaran jublande kristna på stranden:

– Brasilien förändras för att landet har en regering som respekterar familjen, visar lojalitet till sitt folk och tror på Gud, sa Bolsonaro, enligt nyhetsbyrån AP.

– Jag är kristen och jag tror att Brasilien kan nå sin välförtjänta plats av aktning på världsscenen, fortsatte presidenten.

Kritiserar påven om Amazonas

Uttalandet kom bara någon dag efter att Bolsonaro har utnämnt en armégeneral till sin nya stabschef och förstärkt antalet militärer i regeringen, samt att han gått till angrepp mot påven Franciskus vädjan att skydda Amazonas regnskogar.

– Påven må vara argentinare, men Gud är brasilianare, sa president Bolsonaro i ett uttalande ett par dagar tidigare.

Fler artiklar för dig