Carola planerar ny artistskola

I februari lämnar Carola Häggkvist sin villa i Bromma och flyttar till Steninge Slottsby i Sigtuna kommun.
Hon har redan inlett ett samarbete med ägarna och planerar för julkonserter och artistskola.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Vi ser jättepositivt på att hon har valt att flytta hit. Hon har varit på besök några gånger och fastnat för den här platsen, säger Leif West, vd Gelba AB som äger Steninge Slottsby.

Enligt Steninge Slottsbys hemsida är det i dag ett 1700 -tals slott, en barockpark och en stor stenlada som utgör Steninge Slottsby. Stenladan är främst känd för sin årliga julmarknad och många välbesökta event, som lockar över 200 000 besökare varje år. Men platsen växer snabbt och inom de närmsta åren kommer bostäder, skolor, äldreboende, samt en ny marina att utgöra ett nytt litet samhälle.

– Jag gjorde min musikvideo här så jag känner mig som hemma, säger Carola till Svenska Dagbladet nyligen.

Träffa lokala talanger

Under en presskonferens den 1 december i Stenladan berättade Carola för lokaltidningen Sigtunabygden att hon vill engagera sig i samhället, se möjligheter och träffa talanger som finns i trakten. Hon har många planer och nämner att hon vill driva en artistskola.

I början av 1990-talet var Carola sångcoach på Livets ords musikskola. Önskan att undervisa och förädla andras talang fanns redan då. 2007 stod hon i begrepp att starta en egen artistskola under namnet Camp Carola.

– Jag vill inspirera, uppmuntra och dela med mig av vad jag kan, sa Carola då till Svenska Dagbladet.

Satsningen kom av sig men nu funderar hon på att åter väcka liv i drömmen när hon flyttar till Sigtuna kommun. Vart exakt artistskolan ska ligga är ännu inte klart, men det är inte omöjligt att det blir just i slottsbyn.

– Julkonserterna är det första samarbetet vi har planerat in till nästa år, men Carola är som människa både idérik och initiativrik och har fler planer. Vi har högt i tak och diskuterar olika möjligheter, säger Leif West.

Stort intresse

Intresset för Carolas flytt till Sigtuna kommun är stort bland den lokala befolkningen. Nyheten har toppat i lokaltidningen och många har hört av sig för att redan nu boka biljetter till nästa års julkonsert i Stenladan, som först ska renoveras och besiktas.

På Carolas officiella Facebooksida berättar hon att efter bara ett dygn hade det kommit in 200 mail med förbokningar till nästa års julkonsert ”Jul med Carola & hennes vänner i Steninge Slottsby”.