Centern redo att förhandla med S

Annie Lööf säger att en mer medmänsklig migrationspolitik är ett av partiets krav.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Centerpartiet är redo att förhandla med Socialdemokraterna för att få till en ny regering. Annie Lööf säger att Centern har en rad krav som S måste möta under de närmsta dagarna, annars är hennes parti redo att rösta nej till S-ledaren Stefan Löfven.

– Det handlar om strukturreformer för bostads- och arbetsmarknaden, frihets- och äganderättsreformer för landsbygden och skarpa miljöförslag för att minska utsläppen, säger Lööf till TT när hon ger exempel.

– Men det handlar också om att ge fler barn möjlighet att återförenas med sina föräldrar genom en mer medmänsklig migrationspolitik, säger hon.

Får mer tid

S-ledaren Stefan Löfven skulle tidigast i morgon, onsdag, lämna besked till riksdagens talman om vilken regering han vill bilda och vilket stöd en sådan kan ha i riksdagen.

Men talman Andreas Norlén har beviljat processen förlängd tid innan förslaget till statsminister läggs fram för riksdagen. Pressträffen med talmannen och Stefan Löfven (S) kommer därför att flyttas fram, skriver riksdagen på sin hemsidan.

TT

Premium
Premium
Foto: Emil Langvad/TT