Chelsea kan straffas för antisemitsm bland fans

Chelsea riskerar att bli straffade av Uefa för att fansen skrek antisemitiska slagord i en bortamatch i Europa League.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det var i matchen mot ungerska Vidi i Europa Leagues gruppspel i torsdags som slagord med ett antisemitiskt innehåll kunde höras från en del av arenan.

Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, säger att man avvaktar domarens rapport från matchen, som spelades i Budapest, innan beslut tas, rapporterar The Telegraph.

Chelsea kan nu tvingas spela matcher i turneringen där delar av läkarna gapar tomma, vilket minskar klubbens publikintäkter.

Förbjudet enligt regler

I Uefs regelverk heter det i artikel 14: "Om supportrar förolämpar enskilda individer eller grupper med anspelning på hudfärg, ras, religion, etnicitet eller liknande, kan klubben straffas med en partiell blockering av arenan."

Chelseas supportrar har varit i blåsväder den senaste veckan. I en match mot Manchester City på Stamford Bridge förra helgen blev Citys stjärna Raheem Sterling verbalt påhoppad med rasistiska tillmälen.

Chelseas svar blev att stänga av bråkmakarna.

Ett stort problem 

London-klubben är dock inte ensamma om att utmärka sig på det negativa sättet. Rasismen inom fotbollen har varit ett problem i flera år och många kräver hårdare tag mot upprorsmakarna.

– Det är lätt att peka ut våra supportrar. Tyvärr inträffar samma sak på många fotbollsarenor, säger Chelseas mittfältare Cesc Fabregas som menar att Chelsea förtjänar att "få sig en läxa" så att problemet inte sopas under mattan.

Chelsea har gått vidare till Eurpopa Leagues åttondelsfinaler som avgörs i början av nästa år.

Ledare
Premium
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja