Dagen byter digital betalmodell

Nu går Dagen.se över till en ny digital modell – ”Premium”.
– Ett viktigt steg i vår utveckling, säger Dagens chefredaktör och vd Felicia Ferriera.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Tidigare har Dagen haft en så kallad "mjuk betalvägg", där läsarna fått tre kostnadsfria artiklar per månad innan de nåtts av ett erbjudande om att bli prenumerant för att få ytterligare tillgång. Men nu ändrar Dagen sin modell. Ett antal artiklar kommer att vara gratis för alla, men huvuddelen kommer att få en premiumstämpel, och därmed bara finnas tillgängligt för den som har någon typ av prenumeration.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för vårt material och vi hoppas att fler är villiga att också bli digitala prenumeranter.

En vanlig utveckling

De flesta mediehus har de senaste åren gått över till en premiummodell eller plusmodell där man ger bort allt färre artiklar gratis.

– Hela branschen har insett att vi måste bli bättre på att ta betalt för vår journalistik. Där tror jag att vi har en viktig pedagogisk utmaning i att kunna berätta varför det vi levererar är värt varenda krona.

– Denna nya modell kommer än mer att tydliggöra vad våra läsare är villiga att betala för. Vi vill vara till nytta för våra prenumeranter. Det blir ett av våra största fokus framöver.

Hur kommer nya modellen att påverka prenumeranterna?

– Inte alls. Är du prenumerant får du så klart tillgång till allt material på Dagen.se. Men då måste du vara inloggad.

Vad ska läsarna göra om de har problem med inloggningen?

– Då är de välkomna att höra av sig till Dagens kundcenter, 08 - 619 24 00 eller info@dagen.se, som gärna hjälper till, säger Felicia Ferriera.

Se Dagens prenumerationserbjudanden

Maria Gustin Bergström och Stefan Gustavsson landar helt olika då Sverige är på väg att ta fram en ny migrationspolitik.
Foto: Santi Palacios/Jacob Zetterman/Livets Ord
Foto: Santi Palacios/Jacob Zetterman/Livets Ord
Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT
Debatten om Knutby
Foto: Sandra Lagerstrå
Foto: Sandra Lagerstrå