Det här kommer hända på manifestationerna

Ljusmanifestation, ljusvandring och förbönsgudstjänster. Så här ser planerna ut då kyrkor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Sandviken manifesterar för konvertiternas situation.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Manifestationen i Stockholm kommer att inledas 18.00 med en förbönsgudstjänst i Filadelfiakyrkans lokaler. Flera samfundsledare kommer att vara på plats, liksom konvertiter som delar med sig av sina berättelser. Efter det anordnas en ljusmanifestation på Sergels torg, i hjärtat av Stockholm.

Sveriges kristna råd (SKR) står bakom arrangemanget i huvudstaden och har även uppmuntrat till olika lokala initiativ. SKR har även tagit fram en bön inför manifestationen.

Göteborg

I Göteborg börjar man lite tidigare, 17.00, först med en manifestation i köpcentret Nordstan med tal och musik på Frälsningsarméns scen. Det följs sedan upp av en ljusvandring från Gustav Adolfs torg till Domkyrkan, där manifestationen avslutas med en förbönsgudstjänst.

Göteborgs Kristna råd, Göteborgs stift, Stadsmissionen och Räddningsmissionen står som arrangörer.

Linköping

I Linköping är det Equmeniakyrkan som är drivande och en förbönsgudstjänst är inplanerad till 18.00 i Missionskyrkan. Även i Linköping ska det sedan hållas en ljusmanifestation.

Sandviken

I Sandviken står Svenska kyrkan som arrangör och 18.00 hålls en förbönsgudstjänst med ljuständning i Sandvikens kyrka.

Diakon Susanne Bodin Nordin säger att det blir bön, möjlighet till personlig förbön och ljuständning med efterföljande samtal i Sandvikens kyrka.

– Sandvikens pastorat står bakom SKR och landets kyrkoledares uppmärksammande av Migrationsverkets bedömningar av konvertiter, säger Susanne Bodin Nordin.

– Vi, som de flesta församlingar i landet, är berörda av det här och ser engagemanget som en självklar del av vårt diakonala uppdrag.

Jönköping

Även kyrkor i Jönköping har diskuterat att ansluta sig till manifestationen.

– Det finns en vilja, men inget är bestämt ännu, säger prästen Fredrik Hollertz, som säger att frågan har varit uppe för diskussion.

Ledare
Premium
TORPKONFERENSEN
Premium
Foto: Johannes Ottestig
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja