Det här vet vi om skjutningen i Texas

26 människor har dödats och 20 skadats i den värsta masskjutningen i Texas, USA. Det här är vad vi vet om dådet hittills:

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Händelsen

Omkring 11.20 lokal tid börjar en svartklädd man skjuta utanför baptistkyrkan i Sutherland Springs, en liten ort knappt fem mil sydost om San Antonio.

Han fortsätter sedan skjuta inne i kyrkan där söndagsgudstjänst pågår. Mannen använder ett halvautomatiskt vapen, ett gevär av modellen Ruger AR-556.

En ortsbo skjuter mot mannen när denna lämnar kyrkan. En förbipasserande man i bil skyndar för att hjälpa till och de två tar upp jakten på gärningsmannen som flyr i bil.

Polisen hittar senare mannen död i en bil som kraschat vid länsgränsen. Det är oklart om han begått självmord eller skjutits av ortsbon som konfronterat honom.

Offren

De som dödats är mellan fem och 72 år gamla. Bland dödsoffren finns den 14-åriga dottern till baptistpastorn Frank Pomeroy.

En sexårig pojke har opererats efter att ha skjutits fyra gånger, och en tvååring finns också bland de skadade.

Gärningsmannen

Den utpekade gärningsmannen är en 26-årig vit man från San Antonio. Han tjänstgjorde tidigare vid flygvapnet men fick sparken 2014 efter att ha dömts till ett års fängelse för våldsbrott mot sin fru och sina barn.

Motivet är än så länge oklart.