Digital satsning får Dagen att växa

Tidningen Dagen ökar sin upplaga – och växer särskilt snabbt digitalt.
Det visar nya officiella upplagesiffror från Tidningsstatistik AB.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dagen uppmäter en upplaga på totalt 16 000 exemplar 2019, vilket är en ökning med 300 exemplar, eller 1,9 procent, enligt de nya TS-siffrorna.

Felicia Ferreira, chefredaktör och vd, är glad över de ökande prenumerationssiffrorna.

– Vi verkar i en bransch som varit i full omställning de senaste åren. Det har varit både roligt och tufft på samma gång. Nu har vi hittat bättre sätt att leverera vår journalistik till våra läsare som ligger i linje med hur många vill läsa, det vill säga digitalt, säger hon.

Allt fler digitala

Inom kort når Dagen 4 000 heldigitala prenumeranter, utöver det läser 3 275 prenumeranter digitalt under veckorna samt får en helgtidning i papper. Det innebär att det sammanlagt är 7 275 prenumeranter som är hel- och halvdigitala

– Läsningen av digitaltidningen har ökat, vilket visar att satsningen på att uppdatera och göra appen eDagen bättre har uppskattats. Det är många som gillar att läsa nyheter med den paketeringen, säger Ann Jonsson, vice vd och chef för redaktionella intäkter.

I den övriga kristna pressen minskade Hemmets vän med 800 exemplar (minus 8,9 procent) ner till en upplaga på 8 900. Kyrkans tidning förlorade 1 300 prenumeranter (minus 5,8 procent) till 21 100 och Sändaren tappade 400 exemplar (minus 7,1 procent) till 5 200. Världen Idag ökade däremot 400 exemplar (plus 5,1 procent) till 8 300 ex.

Utmaningar även framåt

Felicia Ferreira känner tillförsikt, och är glad för både läsare som värdesätter tidningen Dagen och duktiga medarbetare som arbetar hårt för att ge ut trovärdig och engagerad journalistik.

– Vi kommer att ha utmaningar även i fortsättningen, det gäller inte minst distributionen av vår papperstidning.

– Men vi kör på i full fart framåt, trogna visionen om en ambitiös, frimodig och öppen tidning som klokt och ödmjukt är en profetisk röst. Med samlade erfarenheter och Guds ledning analyserar vi nuet och blickar mot framtida perspektiv, säger Felicia Ferreira.

Fakta:

Sambo och giftermål
Sex har en själslig dimension som inte försvann bara för att kyrkans sexualmoral kastades överbord av 1960-talets rebeller. 
Foto: mari lezhava
Foto: mari lezhava