”Dopet förändrade hela mitt liv”

René Lobos levde i kriminalitet när han en dag hamnade på en av Hillsongs gudstjänster. Det var inte alls som han tänkt sig kyrkan. René fick ett personligt möte med Jesus och efter ett tag upptäckte han dopet. ”Det förändrade hela mitt liv”, berättar han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tre av de 102 som blev döpta i Hillsong denna helgen svarar på frågorna "Hur länge har du varit kristen?" och "Varför ville du bli döpt?"

Wayne Smith, 33, företagare i klockbranchen:

– Jag kommer från en kristen familj från början, men i 18–19-årsåldern började jag tjäna mycket pengar och kom bort från Gud. Jag började göra Wayne Smithdåliga saker, tog droger. Mycket hände, men för fyra år sedan fick vi ett barn med Turners syndrom. Jag visste inte vad jag skulle göra med hela situationen och jag mådde väldigt dåligt. Men så började min fru jobba med en kvinna från Hillsong som bjöd med oss hit för några månader sedan. Redan första söndagen jag var här kom den helige Ande in i mig.

– Jag ville bli döpt för att relationen med Jesus ska bli något bestående.

 

Rebecka Smith, 25, säljare på Loreal:

Hur länge har du varit kristen?  

Rebecka Smith

– Två och en halv månad.

Varför ville du bli döpt?

– Jag har alltid känt att Gud varit med mig, men jag har inte förstått mig på religion. När jag kom till Hillsong första gången hörde jag den helige Ande tala. Andra gången kände jag Jesu närvaro och plötsligt förstod jag logiken med Bibeln. Känslan förstärktes när mitt liv blev kopplat till Jesus och Gud. Nästa steg var att visa honom att jag vill. Med dopet kan jag säga hej då till livet innan och leva med Gud framöver.

 

Läs också: Dopfest hos Hillsong – 102 döpta

Milad Golzari, 23, servitör:

Hur länge har du varit kristen?  

Milad Golzari

– En månad.

Varför ville du bli döpt?

– Jag var narkoman och har lurat och svikit och förlorat en massa vänner, jag var som djävulens slav. Och jag var trött på hela tillvaron. En dag gick jag i Täby centrum och lyssnade på låten ”Hallelujah” med norske sångaren Kurt Nilsen. Sången gick på repeat och tårarna bara rann. Jag bad till Gud, men det var Jesus som kom fram. Jag slutade röka gräs och abstinensen efter kokain försvann. Det kändes som att någon tagit en sax och klippt av djävulens klor, som att jag blivit av med en stor börda. Jag fick bara ett sug efter att leva. Så följde jag med Josef, en kompis, till kyrkan. Allt Andreas (Nielsen) sa talade direkt till mig. Alla tankar jag hade haft berättade han för mig. Jag fick en bibel och sedan anmälde jag mig till dopklass. Dopet är viktigt för mig. Det kändes som att komma ut ur livmodern igen. Nu har jag begravt det gamla, tidigare har jag bara förlitat mig på mig själv. Jag byter namn också i samband med dopet, så nu heter jag Milad. De enda jag tackar är Jesus och Herren. De har fått mig att vara det jag ska vara.

 
 
 

Rebecka Smith

 
Debatt