Ebba Busch Thor: Homosexuella ska prövas för adoption

Tidningen QX intervjuar alla partiledarna i hbtq-frågor inför valet. Där berättar Ebba Busch Thor att hon drivit frågan om homosexuella som adoptivföräldrar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor hoppas att partiet blivit mer hbtq-vänliga sedan hon tog över som partiledare. En av de frågor som partiet numera driver som inte tidigare legat på prioriteringslistan är möjligheten för homosexuella par att prövas som adoptivföräldrar.

– Vi kommer alltid att värna barnperspektivet, att barn ska känna till sitt ursprung, och att det är en stor fördel för ett barn att ha två föräldrar om det går att välja förutsättningar. Men ett gaypar kan vara precis lika bra föräldrar som jag och min man till exempel, säger Busch Thor i intervjun.

Läs mer: Därför valde Ebba Busch Thor att gå med i Prideparaden

 

Hon fick också frågan om samkönade äktenskap och där höll hon fast vid linjen att äktenskapslagstiftningen bör vara civilrättslig och inget som ska "ligga på kyrkan".

– Jag tycker det är synd att vi inte gick ut med den linjen tidigare, för vi hade stöd från flera organisationer och många tyckte att det var ett bättre förslag än den äktenskapslagstiftning som infördes.

Läs fler artiklar om Ebba Busch Thor

Alla tidigare artiklar

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar
Debatt