Ebba Busch Thor sist ut i partiledarutfrågning

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor är i kväll sist ut att frågas ut av tidningen Dagen och Uppsala Pingstförsamling.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hon får prata värderingar på hemmaplan, KD-ledaren som tidigare har varit kommunalråd i Uppsala. Och tonläget lär bli något annorlunda än med omdiskuterade entreprenören och skivbolagsdirektören Bert Karlsson som utfrågare.

Nu handlar det om ideologi, ledarskap, förebilder och personlig inställning till tro på Gud i ett lyssnande samtal.

Läs också: Kristdemokraterna värvar Bert Karlsson till sin valkampanj

 

Tufft i opinionen

Dagens chefredaktör och VD Felicia Ferreira och pingstpastor Dan Salomonssons ställer frågorna i Pingstkyrkan i Uppsala.

Men det är betydligt fler väljare än i den egna kommunen som står på spel för Ebba Busch Thor i valet i höst. I flera opinionsmätningar senaste tiden har Kristdemokraterna hamnat under fyra-procentspärren till riksdagen. Å andra sidan har partiet lyft sig ur underläge flera gånger tidigare.

Den senaste tiden har Ebba Busch Thor hamnat i debattens mitt genom att uppmana sina kommunpolitiker att rösta nej till böneutrop vid muslimska moskéer – och samtidigt hamnat på kollisionskurs i religionsfrihetsfrågan med en del präster och pastorer. Säkerligen en fråga som kommer upp i utfrågningen.

Fråga från V-ledaren

Från vänsterledaren Jonas Sjöstedts besök i Uppsala Pingstkyrka under onsdagen fick hon med sig frågan om Kristdemokraterna är beredda att ta makten med stöd av Sverigedemokraterna, om Alliansen inte har egen majoritet efter valet. I kväll får vi svar av Ebba Busch Thor.

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar