Edward Blom tävlar i Melodifestivalen: ”Be för mig”

På lördag brakar det loss. Melodifestivalens första deltävling går av stapeln i Karlstad, och en av de medverkande har bett om förbön inför sitt uppträdande.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Han är mest känd som matglad livsnjutare. Men Edward Blom har på senare tid även gett sig in i musikbranschen, och har redan en dunderhit med sig i bagaget. Låten "När man festar festar man" fick i veckan en platina, det vill säga över 5,4 miljoner nedladdningar på Spotify.

Vi får se om Melodifestivallåten "Livet på en pinne" också faller i god jord. När Edward Blom ställer sig på scen i Löfbergs Arena i Karlstad på lördag kväll är det endast andra gången i livet han sjunger inför publik, och även om han är van att stå i rampljuset och bjuda på sig själv så ställs nu frågan hur han ska klara sig i detta musikaliska jippo.

Nervös repetition

När tidningen QX:s blogg recenserar hans nummer på en av repetitionerna skriver de glatt om alla dansande humrar, ostar och tårtor. Men Edward själv sågas längs med fotknölarna.

– Det absolut mest nervösa jag sett på en Mello-scen, lyder omdömet.

Edward Blom har själv delat artikeln på Twitter och skriver hoppfult att genrepet ska bli lite mindre nervöst, men fördjupar sig inte nämnvärt mer i kritiken.

Ber om förbön

Det gör han däremot på Facebook, där han i gruppen "Katoliker i Sverige" vädjar om förbön.

– Om någon har lite tid över efter viktigare böner, bed gärna en bön för mig att mina nerver håller ända fram till mitt melodifestivaluppträdande på lördag, skriver Edward Blom till sina katolska vänner.

Inlägget har redan mötts av en rad förebedjare.

"På söndagar ska jag till kyrkan"

Att Edward Blom är troende har kanske gått många förbi, då han oftast är upptagen med att prata mat. Men då och då skiner det igenom, exempelvis när han gick till hårt angrepp på duon Filip & Fredrik som i sitt program "Breaking News" skämtade friskt om Jesus. Eller när han fick vara kändisbarnvakt i Barnkanalen, där han avrundade en intensiv lekdag med att be aftonbön tillsammans med barnen.

Edward Blom har även intervjuats i Dagen-podden Dagens människa där han berättade hur han gör för att hålla tron levande.

– Jag håller stenhårt på söndagsmässan, sa han då

– Gör vi någon längre tv-inspelning är jag tydlig med att på söndagar ska jag till kyrkan om jag så måste låna en bil och köra en timme. Om så allt faller resten av veckan, så har man ändå söndagen som bryter av.

Och om han lever som han lär så kommer han alltså ta med hela Sverige på en kulinariskt glad musikupplevelse på lördagskvällen, för att morgonen därpå söka sig till kyrkan för andlig spis.