EFS Vinterkonferens 2020 inledd

Dawit Bokre, Ruth Nordström och EFS missionsföreståndare Kerstin Oderheim finns bland talarna vid årets konferens, som inleds i dag i Hammarbykyrkan i Stockholm.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Missionsrörelsen Evangeliska fosterlandsstiftelsen EFS inom Svenska kyrkan har sin sedvanliga Vinterkonferens mellan 24 och 26 januari. I år hålls konferensen i tre kyrkor i Stockholm: i Hammarbykyrkan den 24 januari, i Betlehemskyrkan den 25 januari och i S:ta Clara kyrka den 26 januari. Temat är "Jesus skapar tro". Konferensen ska spegla dagens situation i Sverige, med snabba samhällsförändringar och stark sekularisering, men också det "nyväckta intresset för kristen tro, en längtan efter djupare mening och sammanhang", skriver arrangörerna i inbjudan.

Den eritreansk-amerikanska förkunnaren Dawit Bokre är en av huvudtalarna. Han är en uppskattad talare och huvudpastor i Good Shepherd Lutheran Church i Hayward i Kalifornien. Han växte upp i Eritrea, men arbetar i dag bland annat med församlingsplantering.

Andra talare är EFS missionsföreståndare Kerstin Oderheim, Stockholms stifts nye biskop Andreas Holmberg och chefsjurist Ruth Nordström. Det blir gott om musik och lovsång under dagarna, bland annat med Maria Smeds, Jonatan Victor och Maria Nordenback-Kress. Barnen får också sin särskilda plats under dagarna: på lördagen arrangeras ett "kreativt barnmöte" för barn i åldern 4 till 12 år.

Ledarskolan VÄXA hålls parallellt med Vinterkonferensen. Arrangörer för dagarna är EFS Mittsverige, Betlehemskyrkan, Hammarbykyrkan, S:ta Clara och Evangeliska Brödraförsamlingen.

Läs fler artiklar om Evangeliska Fosterlands-stiftelsen (EFS)

Alla tidigare artiklar
Roland Hellsten.
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
ARTIKELSERIE: PÅ DJUPET MED...
Joakim Lundqvist.
Foto: Sara Källner
Foto: Sara Källner