Equmeniakyrkan: Vi samlas i bön för Lena Wesström

– När sådana här stunder kommer får vi vända oss till Gud med de omöjliga frågorna, säger George Olvik, kommunikationschef på Equmeniakyrkan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under fredagskvällen hölls en förbönsgudstjänst i Betelkyrkan i Örebro för den försvunna och troligen bortrövade pastorn Lena Wesström.

– Det var en viktig samling. Lenas vänner och hennes kollegor var med och man kunde dela sin oro, berättar Paul Enlund, pastor i Betaniakyrkan, en Equmeniakyrkans kyrkor i Örebro.

– Vi bad för hennes barn och för hela situationen, att Lena ska omslutas av Guds omsorg var hon än befinner sig.

Läs också: Polisen misstänker att Lena Wesström har blivit mördat
 

På söndagsgudstjänsterna togs också den tragiska händelsen upp på många håll i olika församlingar i Sverige.

– Vi har firat gudstjänst och öppnat kyrkan. Människor behöver varandra och Gud i svåra situationer, säger Anna Lena Evehäll, föreståndare i Hagakyrkan, där Lena Wesström var medlem.

 

Ber som samlad kyrka

Equmeniakyrkan skriver på sin Facebooksida att man som samlad kyrka bett för Lena. "Detta är en av våra medarbetare. På plats i Örebro finns våra lokala pastorer och medarbetare som har nära kontakt med hennes familj och vänner", skriver kyrkan i ett uttalande.

Kyrkan säger i sitt uttalande att man valt att lägga ut namnet på pastorn, eftersom polisen "med familjens samtycke" har valt att släppa namnet för att kunna få in tips från allmänheten. "Vi ber om Guds ledning, beskydd och ingripande, för kraft till anhöriga och andra berörda, också för polisernas arbete", skriver kyrkan.

– Jag tror att över 40 000 personer har sett vårt inlägg, och fyrahundra personer har delat det. Det har varit ett fantastiskt stöd på sociala medier, säger George Olvik.

Läs mer: Död kvinna hittad i Örebro


"Obeskrivlig smärta"

– Det är en obeskrivlig smärta att detta har hänt. Jag har själv tonårsbarn, och det går nästan inte att föreställa sig hur detta är för dem. 

På gudstjänster i Equmeniakyrkan i morgon kommer Lenas försvinnande och möjliga kidnappning att nämnas och man kommer att be tillsammans för familjen, säger Paul Enlund.