Equmeniapastorn Lena Wesström misstänks ha blivit mördad

Fallet med den försvunna, tidigare Equmeniapastorn Lena Wesström utreds nu som mord.
– Den kropp som funnits är preliminärt identifierad som den försvunna kvinnan, sa Jens auf der Heide, regionvakthavande befäl i Bergslagen, till Dagen under söndagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Den kvinnokropp som hittades i Örebro under lördagen var på söndagen ännu inte formellt identifierad. Polisen ville då inte kommentera varför identifikationen av kvinnan dröjer.

– Jag vill inte ge några ytterligare kommentarer eller spekulera i varför det tar tid, säger Jens auf der Heide.

Försvunnen - misstänker brott

Pastorn Lena Wesström är försvunnen sedan i tisdags. Under lördagen sökte polis bland annat igenom ett skogsområde nära hennes bostad. Polisen inledde en förundersökning om misstänkt människorov, eftersom man antog att hon inte försvunnit frivilligt. Lördag eftermiddag fann privatpersoner en död kropp i området.

"Med utgångspunkt från utredningen kring människorov och fyndet av kroppen misstänker polisen starkt att det är den kvinna som varit försvunnen sedan 15 maj som hittas i skogsområdet", skriver polisen på sin sajt.

Läs också: Lena Wesströms försvinnande: Detta har hänt


En man anhölls

En man har under en kort tid suttit anhållen i ärendet men släpptes kort därefter. I fredags gjordes också enligt SVT Nyheter Örebro en husrannsakan i en bil som tillhör mannen. Åklagaren Åsa Hiding ville inte bekräfta bilbeslaget, men uppgav för tv-kanalen att ingen misstänkt fanns i utredningen.

Läs också: Polisen bekräftar: Den döda är Lena Wesström