Nyheter

EU till palestinierna: Sluta med raketerna

Över 400 raketer har det senaste dygnet avfyrats mot Israel – som svarat med flygattacker mot mål i Gazaremsan. EU manar palestinierna att upphöra med beskjutningen.

"Raketbeskjutningen från Gaza mot Israel måste upphöra omedelbart. En nedtrappning av denna farliga situation är nödvändig för att säkerställa att civila liv skyddas", säger EU-talespersonen Maja Kocijancic i ett uttalande.

Flyglarmen ljöd

De palestinska islamistiska organisationerna Hamas och Islamiska jihad skickade cirka 250 raketer mot södra Israel, där flyglarmen ljöd på flera håll. Raketbeskjutningarna från Gaza mot Israel har fortsatt under natten, och en israel har dött, rapporterar israeliska medier.

Enligt räddningstjänsten skadades en 80-årig kvinna allvarligt och en 49-årig man medelsvårt av splitter.

Israel svarade med angrepp som fick byggnader att skaka, och människor som handlade i butiker inför islams fastemånad ramadan i Gaza stad att hastigt söka skydd.

"En följd av terrorverksamhet"

Enligt hälsovårdsdepartementet i området dödades en 37-årig kvinna som var gravid i åttonde månaden och hennes 14 månader gamla barn, något som den israeliska militären ifrågasatte i ett uttalande. En talesperson för militären hävdar i stället på Twitter att kvinnan och hennes barn dödades som en följd av "terrorverksamhet".

Fler artiklar för dig