"Evangelicals for Trump" lanserades efter förbön

USA:s president Donald Trump kallar "Evangelicals for Trump" "en av de viktigaste gräsrotsrörelserna i amerikansk historia". På fredagen ägde den officiella starten rum.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Målet med "Evangelicals for Trump" är att förena evangelikala väljare över hela USA som, som trots den ofta hårda kritiken mot Donald Trump, står bakom landets president.

Lanseringen skedde i King Jesus International Ministry i Miami och den som introducerade Donald Trump var Paula White. Efter förbön där flera andra pastorer bad för presidenten tog han över mikrofonen.

Tänker stå upp för Israel

– Det står tusentals människor utanför som försöker att komma in och om du verkligen är religiös bör du ge din plats till någon annan, inledde han med att säga vilket fick personerna i lokalen att brista ut i skratt.

Direkt därefter deklarerade han att han var glad att vara i Florida "för att officiellt lansera en av de viktigaste gräsrotsrörelserna i amerikansk historia, ''Evangelicals for Trump''".

I sitt tal hyllande han amerikanska soldater, men varnade för att alla de politiska framsteg som har gynnat religiösa människor kan försvinna om någon på den "radikala vänsterkanten" får flytta in i Vita huset. Han beklagade sig vidare över den lag som förbjuder skattebefriade kyrkor att ställa sig bakom politiska kandidater och han klargjorde att hans administration tänker stå upp för Israel.

"Politiskt briljant"

Donald Trump gjorde också en paus då han bjöd fram Franklin Grahams dotter, Cissie Graham Lynch. Hon passade då på att hylla Trump och lovade att kämpa för att han ska få förnyat förtroende vid det kommande presidentvalet.

Enligt Samuel Rodriguez, ordförande för National Hispanic Christian Leadership Conference, var det "politiskt briljant" av Trump att hålla 2020 års första kampanjmöte i en kyrka i Florida där många av medlemmarna har kubanska rötter.

"Står emot kommunism"

Religiösa värderingsfrågor och ekonomiska möjligheter är det som ligger bakom stödet för Trump bland latinamerikaner, berättar Samuel Rodriguez för Religion News Service.

– Fler "latinos" arbetar och inte bara det, de får dessutom bra betalt, säger Samuel Rodriguez som menar att latinamerikaner dessutom uppskattar Donald Trump eftersom han har utsett domare till Högsta domstolen "som respekterar livets helighet".

Tony Suarez, vice ordförande för National Hispanic Christian Leadership Conference, skrev på fredagen på Twitter att han förväntar sig att Trump ska vinna "latino-rösterna" i större omfattning än 2016.

"Han är känd i vårt samhälle som en president som står emot kommunism, socialism och karteller", skriver Tony Suarez.

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar
Övergrepp i kyrkan
Foto: Isaac Holmgren
Foto: Isaac Holmgren
Corona och äldreboenden
Sexhandel