Explosion vid kyrkolokal i Spånga

Tidigt på lördag morgon inträffade en explosion vid en lokal som tillhör Svenska kyrkan i Spånga i norra Stockholm. - Vi vet inte om den var riktad mot oss, det var vid en sidodörr, säger kyrkoherde Jerker Alsterlund till Dagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– Vi har kontor och verksamhetslokaler där. Polisen har sagt att det har skett på baksidan av huset, och att glaset i dörren har gått sönder, säger Jerker Alsterlund, kyrkoherde i Spånga-Kista församling.

Ingen ska ha befunnit sig i huset när det smällde, enligt kyrkoherden. Alsterlund säger att det inte finns något känt hot mot församlingen.

- Vi håller huvudet kallt. All personal är informerad, men vi tar ett steg i taget, säger Jerker Alsterlund till Dagen på lördag förmiddag. Han säger att man ännu inte vet om attacken var riktad mot kyrkans lokaler som finns i Spånga centrum. 

- Det var vid en sidodörr. Det kan vara så att det är kriminella element som gjort detta och att det hela inte var riktat mot oss. Men vi har kontakt med polis och med stadsdelsdirektör.

Polisen har kallat in bombtekniker, och ett större område kring fastigheten är avspärrat.

– Vi väntar på teknikerna och passar under tiden på att knacka dörr i området, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen.

Händelsen, som polisen fick larm om strax före 06.30, utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

 

Pingst rådslag
Premium
Foto: Thomas Österberg