Facebookgrupp utlyser bönevecka för ensamkommande

En bönevecka för ensamkommande har utlysts av Facebook-gruppen Bönekedja runt riksdag och regering - #låtdeungastanna.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Facebook-gruppen startades i november förra året för att uppmärksamma de ensamkommandes situation och uppmana till bön. Uppmaningen gäller vecka 7, med andra ord den 11-18 februari.

"Vi tror att det är viktigt att alla kristna får möjlighet att delta i denna vecka. Det gäller inte bara de som är aktiva på Facebook utan alla", skriver Christina Högberg från Hönö i ett mejl till Dagen.

Hon är barnsjuksköterska och familjehemsmamma och en av initiativtagarna till uppropet. De andra är Emil Mattsson, direktor för Räddningsmissionen i Göteborg, och Mona Nykänen, i nätverket Kraftsamling för ensamkommande i Luleå och aktiv i integrationsarbetet i Luleå missionskyrka.

Akut situation

Facebook skriver de att de gör detta för att de vill uppmana "till bön i våra kyrkor och i enskildhet för att förändra situationen för ensamkommande unga som flytt till Sverige".

Läs också: Så reagerar kristna på regeringens nya flyktinguppgörelse

De menar att "situationen för många ensamkommande och människor i deras närhet är akut och blir allt mer förtvivlad för varje dag som går".

"Vi ber att politiker och tjänstemän snarast får till stånd en lösning som är god, hållbar och human och som leder till att de ensamkommande ska kunna stanna här, i det land de flydde till för att få skydd" heter det vidare.

Gruppen är offentlig och har enligt initiativtagarna drygt 2 400 medlemmar.