Nyheter

Finsk kyrka startar kampanj för förlåtelse-emoji

Målet med kampanjen Forgivemoji är att få in en emoji för förlåtelse till emojiutbudet.

Kommunikation består i dag mer och mer av symboler och emojier. Det finns i nuläget över 3 000 emojier som att använda i textmeddelanden på olika sätt.

Trots det stora utbudet saknas symboler som man kan använda sig av för att säga "Jag förlåter dig". En kyrka i Finland har startat kampanjen Forgivemoji som ska söka idéer för en emoji för förlåtelse. Målet med kampanjen Forgivemoji är att få in en emoji för förlåtelse till emojiutbudet.

Kampanjen kommer att pågå under tre månaders tid och består av att man får sända förslag till kampanjens webbsida www.forgivemoji.com.

Rösta på sin favorit

De bästa idéerna kommer sedan gå till en omröstning där vem som helst kan rösta på sin favorit.

– Idén till den här kampanjen kom under vårt temaår för fred. Vi hoppas att kampanjen inspirerar olika människor att delta i diskussionen. Vi är glada över att flera samarbetspartners redan har inspirerats av kampanjen, säger kommunikationsdirektor Toumo Pesonen på kyrkostyrelsen.

När det bästa förslaget är bestämt kommer det att skickas till organisationen Unicode som är dom som har hand om utbudet för emojier. Unicode är dom som bestämmer vilka emojier som ska finnas tillgängliga och uppdaterar utbudet av emojier en gång per år.

Förutom evangelisk-lutherska kyrkan i Finland deltar också flera andra organisationer.

Läs även | Mobiler sätter människoliv på spel

Läs även | "Kyrkan borde be Karolinska lämna tillbaka kranier"

Fler artiklar för dig