Föräldrar tackar Gud – sonen räddades ur thailändska grottan

– Tack Gud för att du hjälper oss att mycket snart få se vår son igen. Det säger de kristna föräldrarna till en av pojkarna som räddats ut ur grottan i Thailand.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter ett nära tre veckor långt drama räddades till slut alla de 12 pojkar och deras tränare, som blivit instängda i en grotta i Thailand. På tisdagen kunde de sista föras ut av räddningsdykare.

En av pojkarna tillhör en fadderverksamhet som drivs av den kristna organisationen Compassion, i samarbete med en lokal församling.

"Vi är så glada"

Efter att deras son räddats, tillsammans med de övriga som varit instängda i grottan, berättar de icke namngivna föräldrarna för Compassion om sin tacksamhet, när de nu ser fram emot att få träffa sin son när han snart väntas komma ut ur isoleringen på sjukhuset.

– Vi är så glada att höra att han är ute ur grottan och att få välkomna honom hem... Det finns inget som Gud inte kan göra, säger de till Compassion, rapporterar Premier.

Från sorg till glädje

Brittiske missionären Ewan McGregor bor i Chang Rai, där pojkarna nu vårdas på sjukhus. Han berättar för Premiär att stämningen hos folket vänt från sorg till glädje efter att pojkarna räddats.

– Det är verkligen ett mirakel och ett svar på bön. Jag ser mycket fram emot att få höra pojkarnas berättelser när de mår bra, säger han och uppmanar kristna till fortsatt bön, för att Gud ska kunna använda det som hänt till det bästa för landet.

– Min bön är att de ska kunna återgå till ett normalt liv. Jag tror att de kommer att bli välkända både i staden över hela Thailand.

Läs också: Instängd pojke är fadderbarn hos kristna organisationen
 

I karantän

Enligt uppgifter från läkare vårdas tre av pojkarna för lindrig lunginflammation, men alla väntas kunna få komma hem inom några dagar. Ännu på torsdagen hålls pojkarna i karantän och de ivrigt väntande föräldrarna kan än så länge bara vinka till dem genom ett fönster.

– Det första jag vill göra är att krama honom, säger Adisak Wongsukchan, pappa till 14-årige Nong Bew, till Al Jazeera.