Församlingen United på väg att bli EFS-ansluten

Pingstförsamlingen United Öresundskyrkan i Malmö är på väg att dubbelansluta sig till EFS.
På ett församlingsmöte i söndags beslöts att undersöka möjligheten.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Församlingsledningen har nu fått i uppdrag att föra samtal med såväl EFS ledning som Pingst - fria församlingar i samverkan. Runt nyår ska församlingen sedan ta ställning - och bilda en EFS-förening, om de drygt 250 medlemmarna så vill.

Församlingen blir i så fall medlem i såväl Pingst FFS som EFS.

United har gjort en resa från utåtriktade och spektakulära gudstjänster som samlade massor av människor till att övergå till allt mer av liturgiska uttryck och växelläsning i gudstjänsten.

– United har sedan flera år upptäckt skatterna i det lutherska och rosenianska arvet och vi är på en resa mot ett kyrkans reformatoriska centrum, säger Magnus Persson, föreståndare och pastor i ett pressmeddelande.

Läs också: Så fungerar det när frikyrkor dubbelansluter till EFS
 

Tradition av samarbetskyrkor

Han förklarar att församlingen därför söker ett närmare samarbete med EFS som har en tradition av samarbetskyrkor – både med Svenska kyrkan och frikyrkor.

– Vi vill inte förskingra vårt pentekostala arv och vår avsikt är inte att lämna pingstgemenskapen utan i stället att bredda församlingen, och då inte minst de diakonala och missionala möjligheter som kan öppnas lokalt genom ett samarbete med EFS, säger Magnus Persson.

Församlingsledningen har redan fört samtal med Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS, som varit inkopplad i processen. Dagen har pratat direkt med Magnus Persson, som dock i dagsläget inte vill säga något mer än det som framgår av pressmeddelandet.

Läs mer: Pingstförsamlingen United i Malmö har röstat: Nu ansluter vi oss till EFS