Fosterfamilj stämmer organisation efter påskhare-tvist

Ett kristet par i Kanada blev fråntagna sina två fosterbarn när de vägrade säga att påskharen finns. Nu stämmer de organisationen Children´s Aid Society (CAS).

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Paret Baars hade två fosterbarn som de köpte chokladharar och påskdräkter till, men de vägrade säga till barnen att påskharen finns på riktigt. Tracey Lindsay som arbetar på CAS, sa enligt Christianity today att det var parets plikt att lära barnen om påskharen.

"Vi har en strikt policy att inte ljuga, därför att Gud är sanningens Gud och att säga till barn att påskharen och jultomten är verkliga är att ljuga", sa Frances Baars till Christianity today.

Familjen fick rätt

När de blivit ifråntagna sin roll som fosterfamilj stämde Baars organisationen CAS eftersom de ansåg att deras krav var en kränkning mot parets religiösa övertygelser, skriver The Telegraph.

En domare har bedömt att organisationens agerade var felaktigt. "Det finns gott om bevis för att barnen avlägsnades från Baars eftersom de vägrade att varken säga eller antyda att påskkaninen levererade choklad till Baars hem", säger domare Justice Andrew Goodman.

Paret har nu fått rätt i sak och de kommer i framtiden att vara berättigade till att ta hand om fosterbarn och adoptera.