Fotbollsbas pratar på sinnesrogudstjänst

Vad har en generalsekreterare för Svenska Fotbollsförbundet med en sinnesrogudstjänst att göra? Mer än man kan tro.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På fredagskvällen gästar nämligen Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska Fotbollsförbundet Gideonsbergskyrkan i Västerås för att medverka i en sinnesrogudstjänst.

– Vi har haft musiker som gäster tidigare och så tänkte jag att det skulle vara kul att gå utanför lådan. Att hitta en människa som har en helt annan infallsvinkel, berättar Lars Rasmussen, samordnare inom Svenska kyrkan i Västerås.

Gamla skolkamrater

Sagt och gjort. Lars Rasmussen kontaktade Håkan Sjöstrand, som han känner sedan tidigare eftersom de är gamla skolkamrater.

– Vi har en koppling där, och jag tycker mycket om det jobb han gör med integration och samhörighet inom fotbollsvärlden.

Håkan Sjöstrand visade sig vara intresserad. Ett datum spikades. Fredag 27 oktober kl 18.30.

– Jag tänkte att han aldrig skulle ställa upp. Men Håkans spontana reaktion var: det här har jag aldrig gjort. Så det måste vi prova.

Fotbollen för samman

Temat för gudstjänsten är: tillsammans.

– Det passar utmärkt i fotbollssammanhang. Alla ska få vara med och alla ska få chansen. Till Västerås har många flyktingar kommit och fotbollen har fört människor samman. Det krävs inte mer än en fotboll för att människor ska börja funka ihop.

Sedan flera år tillbaka samarbetar Svenska kyrkan och Svenska Fotbollsförbundet med bland annat sommarläger.

– Det ska bli väldigt intressant att se vilka människor som kommer till gudstjänsten, säger Lars Rasmussen.