Fotbollsfans liknar klubbledning vid Hitler

En grupp av West Ham Uniteds fans är så missnöjda med klubbens ägare att de liknar dem vid Adolf Hitler. Men ägaren David Gold, som själv är jude, har tidigare tonat ned antisemitismen bland klubbens supportrar

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

West Ham Uniteds säsong i Premier League har inte blivit vad klubbens supportrar hade hoppats. The Hammers har högre ambitioner än att slåss i bottenstriden och riskera att få spela i Championship nästa säsong.

Nu är klubbens mest hårdföra fans så trötta på klubbledningen att man jämför de båda ägarna David Sullivan, David Gold och klubbens ordförande Karren Brady med nazisterna och Adolf Hitler, rapporterar The Independent.

Arga fans

"Brady, Sullivan och Gold: ni har gjort mer skada till East End i London än Adolf Hitler gjorde. Ni bör lämna klubben." löd en banderoll på läktaren under matchen mot Liverpool på Anfield Road i lördags.

 

Läs också: Nunnor saknar fotbollsgemenskap

 

Östra London (East End) blev kraftigt sönderbombat av nazisternas luftwaffe under andra världskriget. Bland annat förstördes en läktare på Boleyn ground.

Elaka i skolan

Vice ordförande David Gold som själv är jude och växte upp i östra London i närheten av Boleyn ground där West Ham spelade sina hemmamatcher till för bara något år sedan, uttalade sig tidigare angående antisemitism bland klubbens fans.

– Jag vet att jag är jude. Och jag vet att det sägs en hel del otrevligheter om mig och min person. Jag har drabbats av antisemitism i skolan när jag växte upp, sa han i en intervju i The Guardian 2013.

– West Ham Football Club var min tillflyktsort där fanns det inte någon antisemitism. Det var vad West Ham stod för. West Ham har alltid stått upp mot all form av diskriminering, det är så jag känner klubben.

Grundad 1895

West Ham, som numera spelar sina hemmamatcher på London stadium, förlorade senast med 4-1 mot Liverpool och är fortfarande indragna i bottenstriden i den engelska fotbollsligan.

Klubben grundades 1895 som Thames Ironworks och fick namnet West Ham United år 1900. Klubben är numera baserad i Stratford i östra London och har vunnit den engelska FA-cupen vid tre tillfällen.

 

Debatt