Frälsningsarmén får pris för sina skyddade boenden

Juristernas pris år 2017 går i år till Frälsningsarméns skyddade boenden. Man vill med priset "hedra de hjältar som hjälper samhällets mest utsatta".

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Juristorganisationen Scandinavian Human Rights Lawyers och människorättsorganisationen Scandinavian Human Rights Committee delar varje år ut ett pris till en person eller en organisation som på ett förtjänstfullt sätt har arbetat för att stärka de mänskliga rättigheterna.

Förra året gick priset till Dr. Denis Mukwege för arbetet på Panzisjukhuset i DR Kongo med att hjälpa kvinnor som utsatts för sexuellt våld.

"Vår tids slaveri"

I år går priset till Frälsningsarmén för arbetet med skyddade boenden. I prismotiveringen sägs bland annat: "Människohandel är vår tids slaveri och utgör allvarliga kränkningar mot ett flertal mänskliga rättigheter, där kvinnor och barn är särskilt utsatta offer. Verksamhetsansvariga vid Frälsningsarméns skyddade boenden har nominerats till Scandinavian Human Dignity Award 2017 för sitt arbete för att skydda kvinnor och barn som utsatts för människohandel, övergrepp och exploatering."

Priset delades ut den 22 november på Frälsningsarméns Högkvarter i Stockholm.

Frizonfestivalen
Krisen i Willow creek