Frälsningsarmén vill sätta punkt för utsatthet i ny kampanj

"Sätt punkt för utsattheten." Så kallas en ny kampanj från Frälsningsarmén som vill uppmärksamma och stötta särskilt utsatta grupper i samhället.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Allt fler lever i fattigdom, visade en kartläggning som Sveriges Stadsmissioner gjorde i höstas. En som vill hjälpa så att fler kan klara sig bättre är Frälsningsarmén.

En grupp som far illa i Sverige i dag är unga med psykisk ohälsa, en grupp som har ökat de senaste åren. Andra grupper är de som utnyttjas som sexslavar och de med dålig ekonomi.

 

Läs mer: Ett forum för kristna med psykisk ohälsa

 

Många med behov

I en ny kampanj vill Frälsningsarmén dra sitt strå till stacken. Med insamlingssatsningen "Sätt punkt för utsattheten" hoppas man bidra till att minska utsattheten i olika grupper.

– I våra sociala verksamheter och kårer över hela vårt land möter vi de som fallit offer för dessa omständigheter. Det känns viktigt för oss att lyfta fram hur verkligheten ser ut, säger Christine Samuelson, varumärkesansvarig på Frälsningsarmén, i ett pressmeddelande.

 

Läs mer: Frälsningsarmén utbildar volontärer om människohandel

 

Se människan bakom

Hon förklarar att det är de kristna värderingarna som ligger bakom och målet är att se människan bakom utsattheten.

– Vi vill också ingjuta hopp om att det finns hjälp att få, såväl andligt, själsligt som materiellt, säger Christine Samuelson.