Frälsningsarméns nya ledare ser fram emot att shoppa på Ikea

Från och med nu i januari tar Marianne och Clive Adams över ansvaret för Frälsningsarmén i Sverige och Lettland. På lördag välkomnas de i högkvarteret i Stockholm.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

"Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor” (Titus 2:11). Så lyder den senaste av många uppdateringar på Clive Adams Facebooksida. Kommendör Clive Adams är känd för att vara aktiv på sociala medier. Det kan nog komma väl till pass nu, när han ska leda Frälsningsarmén i ett av världens mest digitaliserade länder.

Ser fram emot den svenska ledarstilen

Tillsammans med sin fru Marianne tar han nämligen i veckan över som samfundsledare för kyrkans svenska och lettiska utposter. I och med årsskiftet har paret Adams lämnat sitt uppdrag som ledare för Frälsningsarmén i Storbritannien och Irland. I en intervju på fralsningsarmen.se säger det nya ledarparet att de kommer att sakna alla vännerna och folket i London men att de ser fram emot att möta "en avslappnad inställning till ledarskap, en stark känsla av social rättvisa och en tendens att tänka fritt" som de tror präglar Frälsningsarmén i Sverige.

– Detta ser vi som mycket positivt och det passar vår ledarstil, säger Clive Adams som säger sig ha upplevt en sådan anda under parets tidigare tjänstgöring i Norge.

Svärmor och Ikea

Clive Adams kommer ursprungligen från Sydafrika medan Marianne har sitt ursprung i Norge, där parets båda vuxna barn bor.

Fralsningsarmen.se har frågat de nya ledarna vad som blir roligast med att flytta till Sverige. Clives svar blev att "hans svärmor tror att de kommer att hälsa på henne i Oslo lite oftare. Marianne tycker däremot att de blir roligt att shoppa i favoritbutiken Ikea.

Lilla Erstagården