Nyheter

Fullsatt när Filadelfia Stockholm intog Norra Latin

På söndagen firade medlemmarna i Filadelfiakyrkan – som nu byggs om – första gudstjänsten på Norra Latin i centrala Stockholm.

1 av 2

Konferenscentret, som kommer att vara församlingens hemvist under 60 söndagar, var fullsatt klockan 11 då pastor Eric Andersson hälsade välkommen.

Då hade också föreståndaren Niklas Piensoho, som senare predikade, hälsat på besökare.

– Det är helt fantastiskt att vara här – nu. Jag har tagit på mig slips dagen till ära, inledde Niklas Piensoho sin predikan och möttes av skratt och applåder.

Provgudstjänst för två veckor sedan

Efter gudstjänsten sa Niklas Piensoho till Dagen att premiären på Norra Latin blev väldigt lyckad.

– Vi är otroligt nöjda med allt. Logistiken fungerade bra och även om jag har inte har pratat med våra tekniker så tycker jag att allt fungerade bra under gudstjänsten också.

Niklas Piensoho berättar att en provgudstjänst genomfördes i lokalerna för två veckor sedan och att det nu är skönt att vara i gång på riktigt.

– Ett lokalbyte innebär alltid att alla skakas runt lite. Men allt praktiskt fungerade tillfredställande.

Mindre lokal under ombyggnationen

Norra Latins aula, där gudstjänsterna kommer att firas, rymmer 600 personer vilket motsvarar ungefär antalet parkettplatser i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan.

– Därför uppmuntrade vi människor att fundera på om det kanske kan vara ett alternativ för dem att gå på kvällsgudstjänsten klockan 18, säger Niklas Piensoho.

Läs också Unika bilder: Så ska nya Filadelfia se ut

Fler artiklar för dig