Gosedjur följer med i polisbilen

Ett 50-tal gosedjur har skänkts till polisen i Karlskrona, och kommer nu att åka med i polisbilarna. De ska delas ut till barn som är ledsna och som poliserna möter.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Gosedjuren har tillverkats av en projektgrupp inom Karlskrona kommun av återvunnet material, skriver TT. Nu är tanken att djuren ska delas ut till ledsna barn som polisen möter vid till exempel trafikolyckor och brottsplatser.

– För vår del handlar det om att vi i vårt jobb tyvärr alltför ofta möter barn som är involverade i händelser som inte är så roliga. Om vi kan ge dem lite tillfällig tröst så stärker det oss i vårt arbete och det ger barnen någonting, säger Alexander Vujovic, kommunpolis i Karlskrona, till SVT Nyheter Blekinge.

Gosedjuren kommer nu att åka polisbuss, polisbil och polismotorcykel. Andra instanser har också fått gosedjur från projektgruppen, som drivs av arbetsmarknadscentrum och som är till för deltagare som själva behöver stärkas. Nu får dessa deltagare också möjlighet att hjälpa andra, säger Marie Gummesson, chef på arbetsmarknadscentrum i Karlskrona.

– Vi vill rikta ett stort tack till Karlskrona kommun och Team Stärka som skapat dessa härliga kreationer, säger Karlskronapolisen på sin Facebooksida.