Gratis bilar lockade till kyrkobesök

Det finns olika sätt att försöka dra fler människor till kyrkan. Att ge ut gratis bilar var idén som en kyrka i Maryland valde att testa.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Under söndagens gudstjänst i Destiny Church, Maryland, lottade man ut bilar i syfte att dra till sig uppmärksamhet. Det skedde i samband med öppningen av de nya lokalerna i en galleria i staden Columbia. Över det dubbla antalet som normalt besöker kyrkan kom till söndagens gudstjänst.

– Generositet är inte bara något som är till för behövande. Vi bryr oss inte bara om sårade människor, vi bryr oss om varje enskild person, säger pastorn Stephen Chandler till The Washington Post.

Han menar att förutom att det är marknadsföring för kyrkan så är det samtidigt teologi. Att slumpmässigt ge bort bilar till människor som kommer för att tillbe är enligt honom ett bevis på Guds otroliga godhet.

Välgörenhetspengar gick till bilar

– Vem behöver inte en ny bil? Olika människor har olika saker som för dem till Kristus och till kyrkan. Det behöver inte alltid vara traditionella metoder, säger Sandy Dobson som var en av besökarna på söndagens gudstjänst, till The Washington Post.

Destiny Church ger vanligtvis det årliga tiondet som kommer in till välgörenhet, enligt Stephen Chandler. Men i år gick pengarna alltså i stället till att införskaffa fem bilar.