27 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Adebayo Akinfenwa: Gud gjorde det omöjliga möjligt

Adebayo Akinfenwa gav Gud äran när Wycombe Wanderers tog steget upp i Championship. – Gud gjorde det omöjliga möjligt, sa anfallaren.

Segern i den avgörande kvalmatchen mot Oxford United på Wembley i London för några veckor sedan innebär att Wycombe Wanderers spelar i Championship nästa säsong.

Det har aldrig hänt tidigare i klubbens 133-åriga historia.

Inte tillräckligt bra

För en av spelarna betydde avancemanget något alldeles extra. Adebayo Akinfenwa har fått höra att han inte är tillräckligt bra för att lyckas som fotbollsproffs och att han är för tjock.

Han kallas "Besten" för sin stora kroppshydda och har spelat för många olika klubbar, bland annat i Litauen.

Läs också: Theo Rask siktar på en ordinarie tröja i ”Guldköping”

2016 fick han inte förnyat kontrakt i AFC Wimbledon efter att ha hjälpt klubben att vinna kvalmatchen till Championship. Nu har han lyckats igen, den här gången i Wycombe Wanderers.

Efter slutsignalen vid sin senaste triumf sjönk han ned på sina knän och tackade Gud för att det gick vägen, rapporterar premierchristianradio.com.

– Först och främst vill jag tacka Gud. I dag gjorde han det omöjliga möjligt, sa Akinfenwa i intervjuer efter matchen.

Botten till toppen 

För fyra år sedan var han arbetslös och framtiden såg mörk ut. Nu är han på toppen igen.

– Jag hoppas att mitt vittnesbörd bevisar att den enda åsikt som betyder något är din egen åsikt om dig själv. Jag hade turen och välsignelsen att hitta en tränare som trodde på mig, sa han rörd till tårar.

Han är Wycombes främste målgörare genom alla tider med 53 mål. Om det blir några fler återstår att se. Adebayo Akinfenwa är 38 år, en hög ålder för ett fotbollsproffs. Och kontraktet gick ut efter säsongen.

Gjort tio mål i serien

Det vore fel att räkna ut en spelare som gång på gång kommit igen och visat att hans belackare har fel. Och han presterar fortfarande, vilket tio mål den gångna säsongen i League One vittnar om.

Han skulle älska att spela för Wycombe i den näst högsta fotbollsligan i England. Då skulle hans dröm bli sann.

Läs också: Bön och bibelstudier under fotbollsuppehåll

Klubben hör hemma i staden High Wycombe i Buckinghamshire där invånarna gläds med sitt lag.

Adebayo Akinfenwa är född i London och har nigerianskt ursprung. Sedan barnsben håller han på Liverpool och fick klubbens manager Jürgen Klopp, som också är kristen, att i ett tv-klipp nyligen gratulera Akinfenwa till framgången.

Thomas Manfredh

Thomas Manfredh är reporter på Dagen.

Fler artiklar