Hällebergsskolan anmäler sig själv till Skolinspektionen

Kristna Hällebergsskolan i Ljungskile anmäler sig själv till Skolinspektionen efter uppgifter om att tidigare elever mått psykiskt dåligt av sin tid på skolan.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Robert Åberg, ordförande för skolans huvudman, frikyrkan Hällebergsförsamlingen, säger till P4 Väst att skolan vill vara så transparent den kan, och inte har något att dölja, och därför har gjort anmälan.

– Vi vill utreda både hur huvudmannaskapet fungerar och elevhälsan. Om människor mår dåligt är det skolans uppdrag att elevhälsan fungerar, säger Robert Åberg till P4 Väst.

Även kommunen begär granskning

Skolan själv har uppfattningen att elevhälsan fungerar bra, men när motsatsen hävdas i tidningsartiklar vill man undersöka om det stämmer eller inte, uppger Åberg.

Även Uddevalla kommun skickade i förra veckan in en formell begäran om granskning till Skolinspektionen, skriver Göteborgs-Posten.

Läs också: Rektor för Hällebergsskolan avgår efter anklagelser
 

Tidigare elever: Blev manipulerade

De tidigare elever som intervjuats i tidningens gransknig gick på Hällebergsskolan runt millennieskiftet. De beskriver hur de blivit manipulerade och mått psykiskt dåligt på skolan.

Huvudmannen Hällebergsförsamlingen är en från samfund fristående frikyrka med cirka 140 medlemmar.

Läs också: Storm kring Hällebergskyrkan efter lång tids isolering

Debatt