Han är invald i Hall of Fame

Daniel Klemetz från Alingsås har blivit invald Hall of Fame på ett universitet i Tennessee i USA.
– Det känns hedrande, säger Daniel som pluggade ekonomi och spelade tennis där i början på 2000-talet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Daniel Klemetz är nyss hemkommen från en resa i USA där han blev invald i Hall of Fame på Middle Tennesse State University, ett universitet utanför Nashville i USA med cirka 25 000 studenter.

Hur stort är det att bli invald där?

– Det känns hedrande och jag är stolt. Men som svensk är jag nog inte lika känslomässigt berörd som om jag varit amerikan. I USA är det stort att bli invald i Hall of Fame. Man är en representant för skolan hela livet. berättar han för Dagen.

Vad gjorde du på skolan?

– Jag pluggade ekonomi med inriktning på internationell företagsekonomi och spelade tennis nästan lika mycket. Det var fyra roliga och intensiva år som jag minns med glädje.

Var det roligt att komma tillbaka?

– Det var jätteroligt. Vi fick barnvakt så jag tog med mig min fru Elin så hon fick se var jag pluggade. Vi var med på olika ceremonier. Bland annat fick jag hålla ett tal på tio-femton minuter om vad det betytt för mig personligen att gå på skolan. Och så fick jag en graverad tavla att ta med hem.

Varför fick du priset?

– Den största anledningen är att jag vann en av collegetennisen "Grand Slam"-tävlingar. Efter det var jag under en kort tid rankad som nummer 1 bland alla collegetennisspelare i USA. Jag utvecklades mycket som tennisspelare under åren där borta.

Har du satsat på tennis även efter åren i USA?

– När jag kom tillbaka till Sverige 2003 satsade jag på att bli tennisproffs. Jag gav det två år och var som bäst rankad 381 i världen. Tyvärr var det inte tillräckligt för att kunna leva på min sport, så jag slutade och satsade på en civil karriär i stället.

Vad gjorde du då?

– Först jobbade jag några år som ekonom på Volvo i Göteborg och därefter ungefär tio år som pastor i två frikyrkoförsamlingar i Göteborg. Sedan tre år bor jag i Alingsås och arbetar med att ordna jobb till nyanlända på Arbetsförmedlingen.

Är du sugen att börja spela tennis igen?

– Ja, lite kanske. Men mina dåliga knän sätter stopp för det. Jag är 37 år och spelar tennis någon gång om året. På den nivån är det. Kroppen är helt enkelt lite för klen numera.

Kan du tänka dig att jobba som pastor igen?

– Jag är öppen för det men det är inget jag aktivt söker. Jag trivs med det jag gör men om jag blir ledd in i det så kan jag tänka mig att jobba i en församling på nytt, säger Daniel Klemetz som är med i Equmeniakyrkan i Alingsås.