Han fick stipendium för uppsats om evangelisation

Priset St Ansgar och St Eriks stipendium delas nu ut för andra gången och går till teologistudenten Joel Jarbo. – Hans uppsats lyfter upp ett viktigt ämne, säger komminister Johannes Tirén.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Det är roligt att få tilldela det andra St Ansgar och St Erik-stipendiet till Joel Jarbo, säger Johannes Tirén, komminister i Bräcke-Revsunds pastorat i Härnösands stift, i ett pressmeddelande.

Joel Jarbo studerar vid Johannelunds teologiska högskola och är blivande pastorsadjunkt i Båstad. I arbetet med uppsatsen har Jarbo intervjuat präster i Åsbro kontrakt, Lunds stift.

Nyinrättat pris

– Hans uppsats lyfter upp ett viktigt ämne, nämligen hur evangelisation uppfattas bland präster i församlingstjänst. Det får i sin tur följder på pastoral praxis liksom naturligtvis på hur församlingsinstruktioner och budgetar prioriterar, säger Johannes Tirén, som ingår i arbetsgruppen för att utse stipendiet.

Läs även: Skolpastorn uppsagd – då grep eleverna in

 

Priset delas ut två gånger per år och är relativt nyinrättat. Prissumman är 5000 kronor. Andreas Sundström, kyrkoherde i Sköns församling, ingår också i arbetsgruppen.

– Att ett så pass nyinrättat stipendium fått en rejäl ökning av antalet sökande som nu skett, är positivt, säger han.

Ligger i tiden

– Det visar att frågor som rör den gudstjänstfirande gemenskapens betydelse ligger i tiden, något som jag hoppas att St Ansgar och St Eriks stipendium får bidra ytterligare till.

Joel Jarbo har bland annat tidigare jobbat som skolpastor i Klippan och blev då intervjuad i Dagen.