Här är missionshusen som är till salu på Hemnet

På bostadssajten Hemnet.se finns flera gamla missionshus till salu. Här är några av dem.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I Hästveda, mellan Osby och Hässleholm finns ett gammalt missionshus som sedan länge är omgjort till villa. Förutom den stora samlingssalen finns ett modernt kök, två sovrum samt badrum. Byggår 1929.

Missionshuset i Vintjärn norr om Svärdsjö i Dalarna, är litet till ytan, endast 85 kvadratmeter, men har samlingssalen bevarad med podium och allt. Kök med såväl elektrisk spis som den gamla vedspisen och ett sovloft med öppning mot stora salen. Badrum? Välkommen till utedasset på gården. Byggår 1898.

Strax norr om Sunne vid sjön Övre Fryken ligger Misisonshuset i Stöpafors. Även här finns talarstolen och den stora salen bevarad. På nedre plan finns också ett äldre kök och ett matrum. På övre plan finns rum som kan användas som sällskapsrum eller kontor. Byggår 1888.

På andra sidan sjön från Julita gård utanför Katrineholm ligger Österåkers missionshus. Nu mera är huset ombyggt till en stor villa på nära 300 kvadratmeter och åtta rum. Kyrksalen finns bevarad med 8 meters takhöjd. Till fastigheten hör ett stall och stor trädgård. Byggår 1886.

I värmländska Kil är ett tidigare missionshus till salu. Boarean är på runt 100 kvadratmeter och biytorna på 230 kvadratmeter. Den stora samlingssalen finns bevarad med talarstol och läktare. Byggår 1929.

I Sandby utanför Karlholmsbruk i Norduppland är det pittoreska missionshuset till salu. Kyrksalen är bevarad med läktare runt om och stor talarstol med körtrappa. Det finns sju rum i den stora byggnaden, kök och badrum. Till huset hör en trädgård på över 3 000 kvadratmeter. Byggår 1882.

Läs mer | Mäklare: Jag förstod att kyrkan skulle bli en klickraket

Förintelsens minnesdag