Hillsong-pastor: Bibliskt förbud mot tatueringar gäller inte

Hillsong-pastorn Carl Lentz i New York uttalar sig om tatueringar. Han menar att det bibliska förbudet inte gäller i vår tid.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Carl Lentz är huvudpastor i församlingen Hillsong i New York och som sådan en person som påverkar många människor, inte minst unga i den populära församlings-rörelsen.

I en intervju med World Religion News, som citeras av premier.org svarar han på en fråga om tatueringar. Han säger då att enligt hans uppfattning är det inte fel att tatuera sig.

Gäller slavar

Bibelordet om detta finns i Tredje Mosebok 19:28: "...inte rista några märken på er kropp för någon som är död. Inte heller skall ni tatuera er. Jag är Herren".

– I Nya testamentet finns inget som bekräftar att det förbudet skulle gälla oss i vår tid. Bibelordet kommer från Gamla testamentet och handlar om dåtidens slavar. 

– Jesus dog på korset och uppstod igen och gjorde oss fria, säger Carl Lentz.

Han säger vidare i intervjun att frågan om tatueringar har en dimension som handlar om personlig övertygelse och att detta är hans egen uppfattning och tolkning av Bibeln och inte ska uppfattas som "en teologisk doktrin" som alla i församlingen måste följa.

Döpte Justin Bieber

Carl Lentz grundade Hillsong i New York city 2010 tillsammans med sin fru Laura och Joel Houston, den sistnämde son till Hillsong-rörelsens grundare Brian och Bobbie Houston i Sydney, Australien.

Lentz är känd bland annat för att ha döpt musikern Justin Bieber och basketspelaren Kevin Durant i sin församling.

I oktober i år lanserades Carl Lentz självbiografi Own The Moment.