Hinns brorson: Blir enklare att fira Thanksgiving

Tv-evangelisten Benny Hinn medgav nyligen brister med så kallad framgångsteologi. Det gläder brorsonen Costi Hinn som tidigare har framfört stark kritik mot farbroderns livsstil.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Nyligen konstaterade Benny Hinn, som har beskyllts för att leva ett liv i lyx och överflöd, att han har insett att en del av de saker som han lärde sig från predikanter under uppväxten inte är bibliska.

– Det är inte Guds ord som lärs ut och jag är lika skyldig som andra, sa han i ett samtal som sändes på Facebook.

 

Läs mer: Benny Hinn beklagar sin framgångsteologi

 

En person som noterade Benny Hinns självkritik var hans brorson Costi Hinn, pastor i Mission Bible Church i södra Los Angeles.

"Tja, det här skulle kunna göra Thanksgiving mindre komplicerat i år ...", skrev Costi Hinn på Twitter och länkade till en artikel om Benny Hinns uttalande.

Hybrid mellan en kungafamilj och maffian

Costi Hinn, vars pappa var pastor i Vancouver när han växte upp, har redan tidigare markerat sitt avståndstagande från farbroderns livsstil och förkunnelse. I september 2017 skrev han till exempel en längre text i Christianity Today.

I artikeln beskrev han livet i släktens imperium som en hybrid mellan en kungafamilj och maffian.

"Vi bodde i en 930 kvadratmeter stor herrgård omgiven av en privat grind, körde två Mercedes Benz-fordon, semestrade på exotiska destinationer och handlade på de dyraste butikerna. Dessutom köpte vi ett hus med havsutsikt för två miljoner dollar i Dana Point, Kalifornien, där ytterligare en Benz tillkom. Vi var rikligt välsignade."

Långvariga övertygelser klarade inte det bibliska testet

Kritik från utomstående avfärdades bestämt av familjen.

"Vid den tiden trodde jag att vi förföljdes som Jesus och Paulus, och att våra kritiker bara var avundsjuka på våra välsignelser."

Senare kom Costi Hinn, i likhet med flera andra i släkten, att arbeta nära Benny Hinn. Då fick han en ännu bättre inblick i farbroderns dyra livsstil, men det var först när han träffade sin blivande hustru, som inte kunde tala i tungor, som fasaden började spricka.

"Snart inleddes dominoeffekten. Andra långvariga övertygelser klarade inte det bibliska testet. Jag trodde inte längre att Guds syfte var att göra mig glad, frisk och rik. I stället såg jag att han ville att jag skulle leva för honom oavsett vad jag kunde få från honom."

Läs mer om Benny Hinn

Alla tidigare artiklar