Nyheter

Hizbollah: Iran kan utplåna Israel om det blir krig

Om det blir krig mellan USA och Iran kan Israel bli utplånat. Den varningen kommer från Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah i en tv-intervju.

Det hotfulla utspelet från Hizbollah-ledaren gjordes i rörelsens egen tv-kanal al-Manar på fredagen.

Efter flera veckor av ökad spänning mellan USA och Iran varnade Nasrallah för följderna av ett krig mellan länderna. Iran kan bomba Israel med ”våldsam kraft” och har raketer som kan nå ända när till Eilat i södra delen av landet, sa han, och varnade även för de stora vapenresurser som Hizbollah förfogar över i Libanon.

Vill få USA att tveka

– När amerikanerna förstår att det här kriget kan utplåna Israel kommer de att tänka om, sa Nasrallah, skriver Times of Israel.

Uttalandet gjordes bara timmar efter att representanthuset i USA röstade igenom ett förslag som begränsar presidentens möjligheter att förklara krig mot Iran, till följd av oron för att president Trumps aggressiva politik kan dra in USA i ett krig.

Pekar ut mål

Hizbollah-ledaren hävdade i tv-intervjun att hans rörelse har precisionsmissiler som kan nå vilket mål som helst i Israel, och pekade bland annat ut landets kärnkraftsanläggningar, rapporterar Mehrnews.com.

Israel är "svagare än ett spindelnät" och förstår att ett krig skulle få förödande följder, sa Nasrallah.

Fler artiklar för dig