21 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Högtidligt då årets evangelister prisades i Falun

Cilla Eriksson har utnämnts till årets evangelist, och prisades i helgen tillsammans med Alpha Sverige och Carl-Olov Hultby då Evangelistfonden för tionde året delar ut sina evangeliststipendier.

Det var i lördags som en festhögtid hölls i Lugnetkyrkan i Falun, och årets tre pristagare fick ta emot 20 000 kronor var från Evangelistfonden.

Priset delades ut för tionde gången, och instiftades av evangelisten Roger Larsson.

Årets evangelist

Som Dagen tidigare skrivit om är det Cilla Eriksson som utnämnts till årets evangelist. Hon fick ta emot priset på hemmaplan, i församlingen där hon kom till tro för fyra år sedan.

– Några dagar efter att jag blivit döpt fick jag en vision från Gud att jag skulle använda de gåvor som jag har fått av honom. Jesu närvaro blev så verklig för mig och jag förstod att Gud ville visa att vi alla kristna har en uppgift på de områden där vi får en brinnande passion, sa Cilla Eriksson, enligt det referat Evangelistfonden ger på sin hemsida.

– För mig har det bland annat varit att som entreprenör arbeta med olika välgörenhetsprojekt och att finna vägar för Guds rike i idrottsvärlden.

Förra hösten gav sig Cilla Eriksson ut på en cykelturné i USA, för att samla in pengar till offer för trafficking. I år har hon rest runt i Sverige, och hållit föredrag i olika församlingar.

Aldrig tråkigt att förkunna

Årets hedersevangelist är Carl-Olov Hultby, som varit resande förkunnare sedan 1975.

– Jag har aldrig blivit uttråkad av att förkunna om Jesus, det är det mest spännande som finns i hela livet, var hans budskap.

Nu säger han sig vilja vara med och stötta yngre, och träna dem att berätta om Jesus.

Alpha prisades

Slutligen fick också Alpha Sverige ta del av Evangelistfondens stipendium, och på plats i Falun fanns Mats Nyholm. Han kommer inom kort att tillträda tjänsten som ny direktor i St:a Klara kyrka i Stockholm, och har tidigare i sin tjänst i Västerås använt Alphakurser för att nå människor som är nyfikna på kristen tro.

– Alphakurserna är inte det enda sättet som vi kan evangelisera, men i dag kanske det är det bästa av de redskapen som finns för att sprida det glada budskapet, sa han.

Jacob Zetterman

Jacob Zetterman är reporter på Dagen.

Fler artiklar