Inga biblar i Petter Stordalens nya hotell

Det kommer inte att finnas några biblar på rummen i Petter Stordalens nyöppnade lyxhotell i Oslo. "De passar inte in i konceptet" uppger hotelledningen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Att ha Bibeln på hotellrummet har blivit omodernt. Det säger vd:n för Nordic Choice Hotels nya flaggskepp i Oslo Wilhelm Hartwig till tidningen Vårt Land. Lyxhotellet Amerikalinjen invigdes nu i mars och är det senaste tillskottet i Petter Stordalens kraftigt växande hotellimperium.

Enligt Vårt Land har man beslutat att ersätta biblarna i sängbordslådorna på det nya hotellet med Den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna.

– Det är inte meningen att vara nedsättande mot Bibeln, säger Hartwig.

– Men det börjar bli minst sagt omodernt att ha Bibeln på hotellrummen.

 

Läs också: Petter Stordalen pratade om bön i SVT

 

Norska Gideoniterna, det samfund som av tradition förser hotell runt om i världen med biblar, säger att beslutet är "ett uttryck för avkristningen i Norge".

Petter Stordalens Nordic Choice Hotels går som tåget. Förra året blev ett rekordår för hotellkedjan med många nyetableringar och det bästa resultatet någonsin. Amerikalinjen som ligger i Oslos välbärgade innerstadskvarter beskriver sig själv som "ett livfullt boutiquehotell designat för den moderne upptäcktsresanden".

 

 

 

Ledare
Premium
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja